Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-sajtos sörkenyér

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A baconos-sajtos sörkenyér elkészítéséhez a baconszeleteket felkockázzuk, és kb. két szeletnyit félreteszünk a dekoráláshoz. A többi szalonnát serpenyőben, alacsony hőmérsékleten zsírjára pirítjuk, és felhasználásig lecsepegtetve egy tálkába tesszük.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a fokhagymaport, a paprikát, a sört és a tojást.
  3. Egy közepes tálban összekeverjük a krémsajtot, a bacont, a felkockázott jalapenót és a lereszelt cheddar sajt nagy részét, a maradékot sütés előtt használjuk fel. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és addig keverjük, amíg teljesen össze nem áll.
  4. A krémsajt-keveréket a tésztaalaphoz adjuk, és határozott mozdulattal addig keverjük, amíg össze nem áll, fontos, hogy ne keverjük túl.
  5. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, és egy vekniformát kibélelünk sütőpapírral. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk a maradék cheddar sajttal és baconnel, majd 1 órát sütjük. Tálalás előtt 10 percig hűlni hagyjuk.

Nézd meg videón, hogy készül a baconos-sajtos sörkenyér: 

Ezek is érdekelhetnek