Elkészítés: A linzertésztához a sütőporral elegyített lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, és összeállítjuk a tojássárgájával és a tejföllel. Jól kidolgozzuk, 20 percig pihentetjük, és 2 részre osztjuk (Az egyik rész nagyobb legyen).
A piskótához a tojásokat kettévesszük. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A maradékkal habosra keverjük a tojássárgáját, majd tovább keverjük az olajjal. Lazán belekeverjük a tojáshabot, a lisztet és a diót.
A nagyobbik cipót kinyújtjuk, kikent tepsibe terítjük, rákenünk legalább fél üvegnyi házi baracklekvárt. Az elkészült piskótatésztát ráöntjük. A kisebbik linzercipóból egyforma szép csíkokat sodrunk – tepsihez méretezve – , és ráfektetjük a tetejére.
Előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!