hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarka gyümölcsös püspökkenyér

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A vaníliás tésztához:
  • 5 tojássárgája
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 3 g sütőpor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaós pudingpor
  • A piskótatésztához:
  • 5 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 g sütőpor
  • 4 evőkanál liszt
  • Valamint:
  • gyümölcs (pl. szőlő, ananász, cseresznye vagy szárított gyümölcs, csokidarabkák)

Elkészítés

Elkészítés: A vaníliás sárga tésztához a tojássárgákat a kétféle cukorral és a vízzel fehéredésig keverjük úgy, hogy közben kisebb adagokban hozzáadjuk az olajat. A lisztet, a sütőport és a vaníliás pudingport rászitáljuk a tojásos krémre, majd összekeverjük. A masszából egy keveset kiveszünk, amihez hozzáadjuk a kakaót.

A fehér piskótatésztához a tojásfehérjét közepes keménységűre verjük, majd a cukrot adagonként hozzáadva kemény habot verünk. A sütőporos lisztet hozzáadjuk, és óvatosan összekeverjük.

Az őzgerincformát (1 nagyobb vagy 2 kisebb) sütőpapírral kibéleljük, majd a sárga tésztát beleöntjük, erre jön a kakaós massza foltokat képezve, rászórjuk a gyümölcsöt és a csokidarabokat. Erre simítjuk a fehér tésztát.

Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, ha gyorsan pirulna, tegyünk a tetejére lazán sütőpapírt. Amikor megsült, pár percig a sütőben hagyjuk, a sütő ajtaját kinyitva. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, levéve a sütőpapírt.

Megjegyzés

A tetejére csurgathatunk csokimázat vagy egyéb mázat, összhangban a tésztában lévő gyümölccsel. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek