Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Szerintünk ebből a babapiskótából érdemes tiramisut készíteni

A babapiskóta igazi alappillér, ha tiramisugyártáson gondolkozunk. Nem egy bonyolult elem, mégis fontos része a desszertnek. Főként búzalisztből, tojásból és némi cukorból áll, szóval önmagában nagy gasztro armageddont nem érdemes tőle várni.

10 különböző babapiskótát gyűjtöttünk be, hogy megnézzük, melyik lehet a legjobb tiramisualap. Természetesen mindegyiket önmagában kóstoltuk, hogy a legtisztább képet kapjuk róluk.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>>  
Penny

Meglepően letisztult és minőségi csomagolást kapott a Penny saját piskótája. Hat hónapos kortól fogyasztható, amin szerencsére már minden tesztalanyunk túljutott. Enyhe cukros szórást kaptak a piskóták, ami szemmel is jól látható. Kóstolva egy közepesen édes, átlagosan kemény piskótát kapunk. Foltokban csontkemény a dolog, de döntő többségében könnyedén harapható. Az édessége nincsen eltúlozva.

Adatok: 200 gramm, 100 grammból 39 gramm cukor, 99 Ft

Spar

Míg a Penny esetében csodáltuk a minőségi külsőt, addig a Spar esetében inkább szörnyülködtünk. Nem kapott cukros szórást, ez kifejezetten a natúr mezőnyben indult. Ezt is fél éves kortól lehet fogyasztani, tehát fogak nélkül is jók lehetünk. Ízében kicsit vajas hatást ébreszt, de a keménysége olyan veszett, hogy ezt acélos protkóval lehet csak elroppantani. Kellően száraz ahhoz, hogy egy faluszéli gátszakadásnál homokzsákok helyett megmentsen minket.

Adatok: 200 gramm, 100 grammból 37,4 gramm cukor, 99 Ft

TESZT! TALÁLTUNK EGY HÁZTARTÁSI KEKSZET, AMI FINOMABB A TÖBBINÉL >>> 
CBA

Önmagához mérten korrekt és minőségi zacskót kapott ez is. A’la natúr ez is, ami kicsit sem baj, mert önmagában is kellően telepakolták cukorral. Betonkemény, amitől a gyengébb fogtöméseink szinte kirobbannak a szánkból. Ízben picit vajasabb ez is, de különösen maradandót nem képes alkotni. Száraz ez is, de ami fájóbb, hogy acélfogazat szükségeltetik hozzá.

Adatok: 200 gramm, 100 grammból 37,4 gramm cukor, 99 Ft

Savoiardi

Vastagon megcukrozták, ami valóban szükségeltetik ahhoz, hogy a cukor közel a felét adja a tömegének. Kifejezetten érdekes a piskóta, mert nagyon könnyed és levegős, mintha kemény habot harapdálnánk, rajta egy tonna cukorral. A vastag cukorbevonó furcsa, de nem tűnik túlzottan édesnek. Az íze igazán poros, azaz nem túl nagy bajnok.

Adatok: 200 gramm, 100 grammból 47 gramm cukor, 99 Ft

TESZT! SAJÁTMÁRKÁS LIGHT MAJONÉZ ALÁZZA A NAGY MÁRKÁKAT >>> 
Manner

Egy idősebb lurkót látunk a csomagoláson, aki olyan önelégülten vigyorog, hogy kíváncsian várjuk, mit tud a piskótája. A csomagolást dobozzal oldották meg, amiért nagy piros pont, ez eléggé prémiumnak tűnik a mezőnyben. Más típus, mint a többi, sokkal vékonyabb és könnyedebb, mint az átlag piskóta. Kellemes, enyhén süteményes íze van. Harapni és nem roppantani kell. Az íze enyhén édes, pont ideális.

Adatok: 200 gramm, 100 grammból 38,3 gramm cukor, 520 Ft

Sedita

Cukorbevonó masszívan került rá, vélhetően nem lesz savanyú a dolog. Az első harapásnál sok minden átfut fejünkön. Nem törik, harapni is könnyű, szinte olyan, mint egy könnyed sütemény. Nem tűnik édesnek, hiába a fél centis réteg a tetején. Az ízében egy kevéske citromosság is megjelenik, egészen érdekes összhatást eredményez.

Adatok: 100 gramm, 100 grammból 37 gramm cukor, 79 Ft

FÁNKOKAT KÓSTOLTUNK BUDAPESTEN: ÍME A KEDVENCEINK >>> 
Aldi 

Az Aldi falain belül van, aki még úgy érzi, hogy 1980-ban vagyunk, vagy csak nagyon retro élményt akartak ébreszteni a vásárlókban. Kóstolva kiderül, hogy ez is vajas, ami mellé egy közepes keménység társul. Nem rossz, de ez sem okoz maradandó élményeket. Az édességével semmi baj, tökéletes alap lehet süteményhez.

Adatok: 200 gramm, 100 grammból 37,4 gramm cukor, 99 Ft

Tastino

Ismét egy cukorral meghintett példányhoz van szerencsénk, amikor felnyitjuk a Tastino csomagolását. A piskóta könnyed, szinte puhának nevezhető, a cukros felszín pedig kifejezetten kellemes. Egyedül a szárazsága az, amit nehéz feldolgozni, nagyon tapad a szájpadláshoz, mintha a lelkünket is fel akarná szívni.

Adatok: 200 gramm, 100 grammból 37 gramm cukor, 149 Ft

BŰNROSSZ EARL GREY TEÁKAT TESZTELTÜNK, SZERENCSÉRE AKADT NÉHÁNY KIVÉTEL >>> 
Sondey

Méretes egy vad, majdnem fél kiló. Ekkora kiszerelést legtöbbször kenyérből szokott az ember bezsákmányolni, nem piskótából. A cukorral díszített csapatot erősíti. Kóstolva olyan, mint egy piskótacsipsz. Ropog, de cserébe picikét édes az elején, ami a végére brutálissá válik. Az állaga nagyon furfangos, de cukorból lehetne benne kevesebb.

Adatok: 400 gramm, 100 grammból 40 gramm cukor, 599 Ft

Globetti

A csomagolásán olvasható egy „kemény” felirat, amit csak remélünk, hogy az állagára ért a gyártó és nem a mentalitására. Illatában üres, ahogy a többi, kóstolva pedig hozza a már több ízben tapasztalt vajas-kekszes élményt. Ez semmiben sem különbözik a Spartól, az Alditól és a Cba-tól.

Adatok: 200 gramm, 100 grammból 37,4 gramm cukor, 99 Ft

TÚRÓTESZT! SZERINTÜNK EZT VEGYÉTEK, HA JÓT AKARTOK >>> 
Ítélet

Egyértelmű befutó a Manner a heti teszten. Minden szempontból látszik, hogy nem élelmiszeripari hulladékot akartak gyártani. A csomagolás is patent, de a piskóta is. Kicsit más, mint a nagy átlag, de pont ettől jó, és ezért emlékszik rá az ember még fél perc után is. A Sedita ízre szintén jól teljesít, ami pont elég a második helyhez. A Tastino szintén ajánlott, de az utána érkező 1-2 helyezett sokkal nem marad el tőle.

A heti sereghajtók a Spar-Aldi-Globetti-CBA. Egyforma mindegyik, és nem túlságosan finomak. A legnagyobb probléma velük, hogy iszonyatosan szárazak.

Toplista:

1. Manner
2. Sedita
3. Tastino
4. Penny
5. Savoiardi
6. Sondey
7. Spar-Aldi-Globetti-CBA

TESZT! MELYIK ZERO VAGY LIGHT ÜDÍTŐ IHATÓ, ÉS MENNYI CUKOR VAN BENNÜK? >>> 
TESZT! MELYIK A LEGJOBB BOLTI MEGGYBEFŐTT? HA A NAGYI IDÉN NEM FŐZÖTT BE >>> 

Ezek is érdekelhetnek