Mindmegette.hu
Videó
A heti kajateszt egy picit más lesz, mint a megszokott, ugyanis most videón kóstoltunk meg különleges ázsia ételeket. Többek között a pirított algát, a garnélarákos krékert és keserű diénnyét is leteszteltük. Mutatjuk, melyik „finomság” mennyire jött be nekünk!
Cikk
Orbán - Marosi
A burgerek lelke leginkább a húspogácsa, amire minden másik feltét építkezik. Ez általában marhahús, de lehet csirke, sertés vagy akár vegán alapból is. Mi a klasszikus marhahús hamburger pogácsa irányt céloztuk meg a héten.
A Pöttyös már jó ideje uralja a túró rudi piacot, de szépen csendben sok üzetlánc megjelent sajátmárkás elképzelésével is. A héten viszont, kicsit szakítva a hagyománnyal nem több márka termékét teszteltük, hanem egy márkára fókuszáltunk.
Sokan hívják olasz nokedlinek a gnocchit, amit jószerencsével amúgy magyarul úgy kellene kimondani körülbelül, hogy nyokki. Krumplinudli néven is sokan ismerik, aminek egyik meglepő oka, hogy krumpliból készül.
Szépen lassan mindenki ismeretségi körében lesz valaki, aki vegán. Akárhogy pörgetjük, sokan „divatból” választják ezt az életmódot és nem feltétlen a tudományos oldalát figyelembe véve. Ezt a mozgalmat a piac is remekül támogatja, mert egyre több vegán termékkel találkozunk.
Az avokádó már közel 7000 éve jelen van a Földön, igaz Európában csak az elmúlt pár évtizedben lett kifejezetten kedvelt haszonnövény. Számtalan mém is támaszkodik az avokádó jellegzetes formájára, de minket jobban érdekel, hogy a guacamole szósz alapeleme is egyben.
Pisum sativum, alias borsó. Itthon is termesztik előszeretettel, mert például jól bírja a hideget. B és C-vitamin található benne, de mi továbbra sem csaptunk fel Bálint gazda klónnak így maradt a bolti verziók tesztelése. Csakis üveges kivitelben voltunk a héten hajlandóak zöldborsót venni, a konzerv nem játszott.
Veszettül egyszerű hozzávalók kellenek csupán egy kukoricasaláta elkészítéséhez, így kicsit megkérdőjelezhető, hogy miért is vannak készre kevert verziók a boltok polcain elrejtve. Majonéz, kukorica, hagyma, némi apróság és szinte kész is.
A burgerek lelke elsősorban a hús, ami középen, ott díszeleg a két félbuci és a köret között. Ezt követően már kicsit hígul a fontossági ranglista, de azért nem mindegy, hogy milyen hozzávalók kerülnek a hús mellé és azok miként harmonizálnak azzal, vagy hogy milyen a buci, amit ugye végig fogunk és harapunk.
MME
A kaszinótojások egészen régóta kísérik az emberiség fejlődését, mert az első feljegyzések róla valahol az I. század környékén jelentek meg Olaszországban. A fogás nagyjából megkerülhetetlen, ha svédasztalos vagy hidegkonyhai fogásokat keresünk.
Meglepő, de olyan veszettül nincsen a magyar történelemkönyvekben régóta jegyezve a somlói galuska legendája. Nagyjából az 1950-es években fogant (a Gundel étteremben), a recept és azóta hódít határon innen és túl.
A hússaláta elsőre talán picit zavart okoz sokak fejében. Sokan a salátát mindenképpen valami zöldség rakásnak képzelik, de a hús mégis hogy jöhet a képbe? A válasz egyszerű, csak toljuk nagyjából az 1/3-ad részébe a húst és máris hússaláta lesz belőle, rakjunk mellé bármit is.
A leggyorsabb, legegyszerűbb, olcsó, mégis laktató fesztiválkaja a Szigeten a hot-dog. Idén arra tettük fel a gyomrunkat, hogy megkeressük nektek a legjobbat - és meg is találtuk!
Cordon Bleu, amit sokan egyszerűen sajttal és sonkával töltött pulykamellnek hívnak, mert nem pontosan tudják, hogy is kell kiejteni a nevét.
Itt a Kárpát-medencében mágikus erővel hódít a pogácsa. Többfajta ízesítés, többfajta recept, de valahol mégis összetartoznak. Többnyire sós sütemény, amit sokan fogyasztanak egyéb étel mellé, mint mondjuk a gulyásleves.