Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Találtunk egy háztartási kekszet, ami finomabb a többinél!

A háztartási kekszek nem éppen a gasztronómia csúcsát jelentik. Igaz, sok süteménynek vagy desszertnek az alapjai, de önmagukban fogyasztva különösebb ízorgiát nem képesek okozni. Ennek ellenére kerestünk 8 remek példányt és megvizsgáltuk őket.

Mindegyiket önmagában fogyasztottuk, tejet vagy egyéb állag- és ízmódosítót nem alkalmaztunk. Sok tesztalany nemes egyszerűséggel kutyakeksznek nevezte a kategóriát, ami azért eléggé sokat sejtet.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>>  
Tesco

Benga nagy gazdaságos kiszerelés, amit akár párnának is használhatnánk, ha a helyzet úgy kívánná. Négyzetes formára formázták a kekszeket. Az illata tökéletesen üres, de elvárást kár is lenne támasztani felé. Kóstolva enyhe édességet és veszettül ropogós állagot tapasztalunk. Instant Szahara kerül a szánkba, ha 2-3 darabnál többet megeszünk belőle.

Adatok: 1 kg, cukor 18,4 gramm, 419 Ft

Győri

A nagy kekszmágnás is jelen van a háztartási bizniszben. Ők bevállalják a kerek formát és a kicsivel magasabb cukorfokot. Illata alapján egyből kekszesebbnek tűnik, mintha tényleg érezni lehetne az eltérést. Kóstolva ez be is bizonyosodik, mivel omlósabb és érezhetően édesebb. Utóízében picit olyan, mint a vajas keksz.

Adatok: 200 gramm, cukor 23,8 gramm, 179 Ft

TESZT! SAJÁTMÁRKÁS LIGHT MAJONÉZ ALÁZZA A NAGY MÁRKÁKAT >>> 
Spar

Az adatlapját szemlélve kísérteties hasonlóságot véltünk felfedezni a Tesco termékével, egyedül a kiszerelés mértéke más leginkább. Formára nem négyzetes, hanem kerek, és ezzel el is lőttünk minden különbséget.

Adatok: 200 gramm, cukor 18,4 gramm, 99 Ft

Detki

A zacskó itt sem a prémium szegmensből érkezett, de érdekesebb, hogy megint ismerős adatokat látunk az adatlapon. Egyre gyanúsabb, hogy a Detki gyártja a legtöbb sajátmárkás háztartási kekszet a jónépnek. Ízre tökéletesen ugyanolyan, mint a tescós és a sparos.

Adatok: 200 gramm, cukor 18,4 gramm, 159 Ft

FÁNKOKAT KÓSTOLTUNK BUDAPESTEN: ÍME A KEDVENCEINK >>> 
Detki cukor STOP

Itt szerencsére már színre is látunk némi eltérést, és az adatok sem okoznak újabb de ja vu-t. Illatra semmit nem érzünk ennél sem. Kóstolva dupla olyan száraznak hat, mintha csak poros farostlemezt próbálnánk elharapdálni. Ropogása több, mint hibátlan és édessége sincsen, de ez akkor is egészen rossz élmény.

Adatok: 200 gramm, cukor 1,6 gramm, 159 Ft

Penny

Nagy meglepetést nem okoz, amikor meglátjuk a sokadik alkalomra ugyanazon adatokkal feltöltött értéktáblázatot. Négyzetes forma, innen ismerjük már. Enyhén édes és ropog és bla bla bla.

Adatok: 200 gramm, cukor 18,4 gramm, 99 Ft

BŰNROSSZ EARL GREY TEÁKAT TESZTELTÜNK, SZERENCSÉRE AKADT NÉHÁNY KIVÉTEL >>> 
CBA

Hihetetlen, de igaz. Ez is a Detki gyárainak terméke, így kár meglepődni azon, hogy tökéletesen ugyanolyan, mint a fenti jópár testvére. Formára ez éppen a kerek mintára állított futószalagról került le, ennyi az eltérés.

Adatok: 200 gramm, cukor 18,4 gramm, 129 Ft

Tastino

A Lidl polcain is találunk Detki által gyártott csodát. Mondani sem kell, hogy tökéletesen ugyanolyan, mint a többi. Formára ez pont négyzetesre sikerült, de ez semmit sem befolyásol ízén vagy éppen állagán.

Adatok: 200 gramm, cukor 18,4 gramm, 99 Ft

TESZT! SOK SAVANYÚ NATÚR JOGHURT KÓSTOLTUNK, MIRE FINOMAT TALÁLTUNK >>> 
Ítélet

Jókora tanulság volt számunkra a heti teszt. Legközelebb már vásárlásnál alaposan átpörgetjük az adatlapokat, hogy hasonló hibába ne essünk bele. Sikerült 8 termékből 3 megkülönböztethető alanyt zsákmányolni, ami elég nagy szégyen.

A Detki által gyártott hadsereg előtt végzett a Győri, ami ízletesebb és többet nyújt, mint egy üres keksz. A második helyen holtversenyben a 6 rokon, melyek között az egyetlen eltérés a kekszek formája.

A harmadik helyen a majdnem cukormentes verzió, ami a lehető legsiralmasabb élményt nyújtja, amit egy ilyen keksz tudhat. Árban van leginkább eltérés csupán, szóval a legjobban akkor járunk a tárcánkat figyelve, ha 99 forint körül vásároljuk a 200 grammos kiszerelést.

Toplista:

1. Győri
2. Tesco – Spar – CBA – Tastino – Detki – Penny
3. Detki cukor stop

TÚRÓTESZT! SZERINTÜNK EZT VEGYÉTEK, HA JÓT AKARTOK >>> 
TESZT! MELYIK ZERO VAGY LIGHT ÜDÍTŐ IHATÓ, ÉS MENNYI CUKOR VAN BENNÜK? >>> 
ERDEIGYÜMÖLCSÖS TEÁKAT TESZLETÜNK: HALRÚD ÉS VIRSLI ILLATÚ TERMÉKET IS TALÁLTUNK >>> 
TESZT! MELYIK BOLTI AJVÁRT VEGYÜK, HA NINCS IDŐNK OTTHON ELKÉSZÍTENI? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss