Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Melyik a legjobb bolti meggybefőtt? Ha a nagyi idén nem főzött be

Friss meggyel sajnos csak májusban és júniusban találkozunk, így az év nagy részében maximum befőttként fogyaszthatjuk vagy a fagyasztott gyümölccsel dolgozhatunk.

A hideg közeledtével egyre több bolt polcán találtunk meggybefőttet, melyekből most 9 különbözőt gyűjtöttünk be. A teszt során azt figyeltük, hogy mennyire tiszta a gyümölcs íze.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Rege

Illatában a tökéletes meggyet érezni, nincs mellette más aroma, csakis a gyümölcs dolgozik. Kóstolva érdekes, hogy a meggy héja a szánkhoz érve csikorog. A gyümölcsök aprók, de ízre rendben vannak. Nincs túlédesítve, sőt egy-két szemnél rendesen rángott a tesztalanyok arca.

Adatok: 350 gramm, 519 Ft

Tesco

Aromája alapján ez is hibátlan meggynek ígérkezik. A szolid befőttillat ellegyezése után tényleg tisztán a gyümölcs uralja. Kóstolva picit meredekebb a helyzet, a szirup ízét valahogy elbaltázták. Van egy rossz íze, ami kihat a gyümölcsre. A szemek meglepően kemények, ez nem annyira omlós. A szirup műanyag íze sajnos beárnyékolja az egészet.

Adatok: 350 gramm, 435 Ft

FAGYASZTOTT TÚRÓGOMBÓC TESZT - A FÉLKÉSZEK KÖZÖTT IS VAN EHETŐ? >>> 
Excelsior

Szolidabban, de itt is remekül érezhető a meggy illata. Kóstolásnál az ízélménytől nem esik le az arcunk, mert meglepően ízetlennek hat a gyümölcs. Nagyon kevés meggyre utaló nyomot találunk benne. A szemek egészen puhák, szinte érintésre felszakad a héja. Nem túl cukros, kicsit sem érződik édesnek. A legnagyobb baja, hogy erőtlen.

Adatok: 350 gramm, 379 Ft

Penny

Az illata ennek sem igazán meggyőző, nagyon halovány szegény. Kóstolva aztán jön az igazi meglepetés. A gyümölcs életre talál és egy finom, húsos meggyet nyújt, aminek íze is tiszta és természetes. Nagyobb szemek alkotják, amihez meglepő mennyiségű gyümölcshús tartozik. Édesség semmi, de nem is tépázza meg tekintetünket fanyarságával sem.

Adatok: 350 gramm, 379 Ft

ERDEIGYÜMÖLCSÖS TEÁKAT TESZLETÜNK: HALRÚD ÉS VIRSLI ILLATÚ TERMÉKET IS TALÁLTUNK! >>> 
Spar

Közepesen karakteres illat árad belőle, elsőre bizalomgerjesztő. Ízlelve megmarad a megnyugtató helyzet, ízre is korrekt meggynek hat. A szemek ennél is nagyobb méretűek, és szintén extra húsosság jellemző rájuk. Savanykássága meglepően erős, ezt inkább az arctornát kedvelők válasszák.

Adatok: 350 gramm, 499 Ft

Gartengold

Különösebb illatbomba nincsen elrejtve a befőttben, egy halovány meggyes huzatot érzékel az orrunk, ha fölé hajolunk, de az sem túl karakteres. Kóstolva picit erősödik a gyümölcs íze, de veszett nagy élményeket nem ébreszt az emberben. A szemek inkább nagyobbak és húsosak. Meglepően puha az összes, héjuk szinte elpárolog, ahogy a szánkhoz ér. Kissé lagymatag a végeredmény.

Adatok: 350 gramm, 825 Ft

DIABETIKUS ÉS LIGHT - VÉGIGKÓSTOLTUK ÉS TESZTELTÜK A CUKORMENTES ÉDESSÉGEKET >>> 
Freshona

Illatra nem túlságosan meggyőző, de amikor megkóstoljuk, szerencsére sokkal jobb a helyzet. A szemek aprók, viszont meglehetősen ízeltesek. A gyümölcs húsa egészen tömör és masszív. Foltokban egy-egy pillanatig mintha édesebbnek hatna, mint az átlag, de ez az érzet hamar elmúlik.

Adatok: 350 gramm, 399 Ft

CBA

Egy gyengéd meggyes aroma megvan az üveg felett, de nem járja be az egész kerületet az erejével, az is biztos. Kóstolva marad a halovány lendület, de szerencsére végig csak a meggyet érezzük. Nincsen túltolva, szolid ez a befőtt. A szemek nagyok és puhák, fogakra sincs szükségünk, hogy megegyük.

Adatok: 350 gramm, 499 Ft

MÉREGERŐS CSILISZÓSZOKAT KÓSTOLT A TESZTCSAPAT >>> 
Kalocsai

Furcsa, de szinte semmi illata nincsen. Ami érdekes továbbá, hogy az átlaghoz képest ebben több a folyadék a gyümölcshöz mérten. Kóstolásnál sem változik meg különösebben a helyzet, ez a befőtt egészen ízetlen. Ettől a meggytől ne várjunk csodát, ez inkább tölteléknek jó csak. 

Adatok: 380 gramm, 699 Ft

Ítélet

Ezen a héten szívünk szerint kibővítenénk a dobogót, és nem csak az első 3 helyért osztanánk érmet. Annyira együtt mozgott az első 4-5. helyezett, hogy ott igazán nagy eltéréseket nehéz felmutatni. A Rege simán nyert, ez nem vitás, de még a Penny 4. helye is igazán meggyőző ebben a mezőnyben.

Az egyetlen igazi kérdőjel a Tescótól jött, ahol valami nem stimmelt talán, de volt egy nagyon fura mellékíze a befőttnek. Ezen kivétellel elmondható, hogy rémesen rossz tesztalany a héten nem volt.

TESZT! MELYIK BOLTI AJVÁRT VEGYÜK, HA NINCS IDŐNK OTTHON ELKÉSZÍTENI? >>> 

Toplista:

1. Rege
2. Spar
3. Freshona
4. Penny
5. CBA
6. Gartengold
7. Excelsior 
8. Kalocsai
9. Tesco

Ezek is érdekelhetnek

Friss