A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel és félretesszük.
A lisztbe belekeverjük a sót, a sütőport, az élesztőt. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat és az egészet elmorzsoljuk. Végül mehet bele a tojásos tejföl. Összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, alaposan átgyúrjuk és kb. 20 x 30 cm téglalappá nyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk magokkal, és/vagy sajttal. Kb. 2 x 2 cm-es kockákra szeleteljük. (A kést nem húzzuk, hanem fentről lefelé nyomjuk, így szép formásak maradnak a kis kockák.)
Előmelegített sütőben 220 fokon 5 percet sütjük, majd 210 fokon még 7 percet. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozban sokáig eltartható. Finom, omlós sütemény.