hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almával párolt hal répás krumplipürével

MME MME
5 4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg fagyasztott hekkfilé (vagy egyéb halfilé)
  • 1 kg alma
  • 2 dl zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj
  • 1 púpozott teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 dl citromlé
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál cukor
  • A krumplipüréhez:
  • 20 dkg répa reszelve
  • 1 csomag krumplipüré (por)
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: 180 fokra előmelegítem a sütőt. Az almákat mosom-hámozom, durvára reszelem. Egy tálkában összekeverem a fahéjjal és a citromlével (így nem barnul meg), egy csipet sóval és a cukorral. A citromot alaposan megmosom és felszeletelem. A halszeleteket fagyott állapotban bedörzsölöm a citromkarikákkal, majd a sóval, végül megszórom őket pici rozmaringgal. Alufóliával kibélelem a tepsit, bekenem olajjal, majd rászórom a morzsa felét. Erre fektetem egymás mellé az előkészített halszeleteket, amelyek tetejére a maradék morzsa kerül. A halszeletek tetejére halmozom az almás-fahéjas masszát, majd 40-45 perc alatt készre párolom az egészet. Ezalatt elkészítem a krumplipürét: a reszelt répát vajon megpárolom, és a tasakon lévő utasítás szerint elkészített krumplipüréhez keverem. Tejföllel és szerecsendióval ízesítem. A párolt hal harmonikus ízelegyet alkot a fahéjas almával, annak ellenére, hogy sós ételekhez talán picit szokatlan fahéjat használni. Könnyű, finom vacsora.

Ezek is érdekelhetnek

Friss