Elkészítés: Az almákat meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem, megszórom 2 evőkanál cukorral és őrölt fahéjjal, majd az egészet mikróba teszem 2 percre, felmelegítem és állni hagyom.
Egy nagy keverőtálba teszem a tojás sárgáját, a cukrokat és az olvasztott vajat, jól kikeverem. Egy másik tálba a tojások fehérjét teszem, amit kemény habbá verek.
A lereszelt és felmelegített almát kicsavarom, majd beleteszem a tojásos keverékbe, hozzáadom a többi alapanyagot, végül a tojásfehérjehabot is beleforgatom.
A sütőt előmelegítem 170 C fokra. Egy lapos, a sütő méretének megfelelő nagy tepsit kibélelek sütőpapírral, ebbe öntöm a tésztát, majd el is simítom a tetejét. Sütőbe tolva 170 C fokon 50-55 percet sütöm.
Ha megsült, kiemelem a sütőpapírral együtt, megfordítom óvatosan, nehogy eltörjön (egy tálcával rásegítek), és visszarakom a tepsibe, de úgy, hogy a sütőpapíros fele legyen felül. Lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni.
Míg hűl a tészta, elkészítem a csokimázat a tetejére. Vajjal a csokipasztillákat felmelegítem, rumaromával ízesítem, majd egy kenőkés segítségével elkenem a tészta tetején. Pár szem díszcukorral meghintem.
Kihűlés után szeletelem.