Almaszósz (almamártás)

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivájjuk, 8 felé daraboljuk, vékonyan felszeleteljük.
  2. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi, majd a citromhéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk.
  3. Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet és a cukrokat, és egy kevés forró almalével kikeverjük. A keveréket hozzáadjuk a forró almához, és kevergetve főzzük rövid ideig. Közben sóval és fahéjjal fűszerezzük.
  4. Lehűtjük, és citromlével ízesítjük, majd tálalhatjuk. 

Megjegyzés

Leginkább főtt húshoz pirított burgonyával tálalom, nagyon szereti a családom. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss