Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almaszósz avagy almamártás

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivájjuk, 8 felé daraboljuk, vékonyan, pikkelyszerűen felszeleteljük. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi, és a citromhéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk.
  2. Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet és a cukrokat, és egy kevés forró almalével kikeverjük. A keveréket hozzáadjuk a forró almához, és kevergetve főzzük rövid ideig. Közben sóval és fahéjjal fűszerezzük. Lehűtjük, és citromlével ízesítjük, majd tálalhatjuk.

    A legjobb almás receptek egy helyen >>> 

    Még több szósz és krém >>> 

    Fahéjas finomságok >>> 

Megjegyzés

Leginkább főtt húshoz pirított burgonyával tálalom, nagyon szereti a családom. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss