Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás rétes vaníliamártással

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A vajastésztát kiolvasztjuk.

Az almákból kivágjuk a magházat, és héjastól lereszeljük nagylyukú reszelőn. Kevés zsemlemorzsát szórunk hozzá, ízesítjük mézzel, őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, meghintjük porcukorra, és összedolgozzuk.

A deszkát belisztezzük, és a vajastésztát kinyújtjuk egyforma vastagságúra. Az egyik hosszabb felére halmozzuk a tölteléket, és óvatosan feltekerjük. Vigyázzunk, hogy sehol ne szakadjon ki, és ne legyen rajta rés.

Tepsibe olajat öntünk, amit szétkenünk, és ráhelyezzük a rétest. Lekenjük tojással, hogy szép barna legyen. 180 fokon 20 percig sütjük.

Közben elkészítjük a mártást: tejet melegítünk, amibe a vaníliarúdból kikapart aromát keverjük, és felforraljuk. Vaníliás cukorral ízesítjük, és kikevert pudingporral sűrítjük. Tejszínnel dúsítjuk, és megszórjuk őrölt fahéjjal.

Megjegyzés

Az elkészült rétest felszeleteljük. Gyümölcsökkel, fahéjrúddal díszítjük, és megöntözzük a mártással. - Sziszka72

Ezek is érdekelhetnek

Friss