hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-meggyes sertésszelet

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst jól kiverjük, sóval, borssal ízesítjük, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk.

Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, és vastagabb, kerek szeletekre vágjuk. A pecsenyezsírban az almaszeleteket megpároljuk, majd az
almát is kivesszük.

A visszamaradt pecsenyelét liszttel meghintjük, 1 dl vízzel feleresztjük, és belekeverjük a tejfölt. Kevés citromlével ízesítjük, összemelegítjük.

A tálon elhelyezett sült köré rakjuk az
almakarikákat, a mártással leöntjük, és az almaszeletek közepét kimagozott meggyel díszítjük. 10 percre forró sütőbe toljuk.

Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss