Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskótás meggyes rétes

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A rétestésztához:
  • 15 evőanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 2 kávéskanál citromlé vagy ecet
  • 1 tojás a rudak megkenéséhez
  • A piskótához:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 4 evőanál víz
  • A töltelékhez:
  • meggy, de használhatunk más gyümölcsöt is (cseresznye, szőlő stb.)

Elkészítés

Elkészítés: A rétestésztához 10 evőkanál lisztet a tejföllel, a tojással és csipet sóval összegyúrjuk, kisodorjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 evőkanál lisztet, ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Az egészet összetekerjük, és 4 darabra vágjuk. Míg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük.

A piskóta hozzávalóit összekeverjük, a tojásokat nem választjuk szét.

A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra, kb. 2-3 evőkanál piskótatésztával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind az 4 cipónál ezt tesszük.

A rétesrudakat lekenjük tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés

Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss