Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-körtés tiramisu

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy kis lábasban kb. 0,5 dl víz hozzáadásával, a fahéjjal és a kardamommal együtt puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vaníliarúd kikapart belsejét és a krémsajtot. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is.
  3. Egy lapos tálba öntjük az almalevet és a calvadost, majd ebbe márjuk bele a babapiskótákat. Minden pohár aljára teszünk egy-egy beáztatott és kisebb darabokra tört babapiskótát. Erre halmozunk a fűszeres gyümölcsökből, majd a vaníliás krémsajtból. Végül jöhet még egy-egy sor mindhárom rétegből, a pohár nagyságától függően.
  4. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára. A tetejét díszíthetjük vágott natúr pisztáciával, dióval vagy pirított mandulaforgácsokkal és almaszeletekkel.

 

GASZTROGABÓ RECEPTJEI >>>   

Megjegyzés

Tipp:
A gyümölcsökhöz érettségük és ízlésünk szerint tehetünk még cukrot is - én túlérett körtéket és édes almát használtam, így nekem nem kellett már hozzá plusz édesítő.
A megpárolt gyümölcsöket pépesíthetjük is.
A legjobb frissen préselt almalevet használni a babapiskóták áztatásához. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek