Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-káposztás rétes

MME MME
> 90 perc
bonyolult
átlagos
12 adag

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, és rászórunk kétféle, megtisztított, vékonyan felcsíkozott káposztát. Meghintjük az őrölt római köménnyel, továbbá némi sóval és borssal. Felöntjük egy kevés vízzel, és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket., közben folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  2. Amikor a káposzták már majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felkockázott almákat, az aszalt gyümölcsökkel együtt, és készre főzzük úgy, hogy elforraljuk az összes folyadékot. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha szükséges, szűrőn lecsepegtetjük.
  3. A leveles tésztát kitekerjük, és sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük. Egyenletesen meghintjük a zsemlemorzsával, majd hosszában halmozzuk a közepére a káposztás keveréket. Ezután az egyik hosszanti oldalánál fogva feltekerjük a tésztát.
  4. A rétes tetejét megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és készre sütjük a 190-200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt. Ha kihűlt, felszeletelve, néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

8 BEVÁLT PRAKTIKA, HOGY TÖKÉLETES HÁZI RÉTEST SÜTHESS >>>

RÉTES - MEGGYES, TÚRÓS, GRÍZES, MÁKOS, KÁPOSZTÁS ÉS SZÁMTALAN ÍNYCSIKLANDÓ TÖLTELÉKKEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss