Áfonyás muffin vaníliás szósszal

MME MME
5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • cukor
  • tojás
  • joghurt
  • liszt
  • étkezési keményítő
  • őrölt mandula
  • sütőpor
  • áfonya
  • joghurt
  • vanília
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot a tojással krémesre keverjük, hozzáadjuk a joghurtot. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a mandulával és a sütőporral, és ezt is hozzákeverjük.

A megmosott, megszárított áfonyát beleforgatjuk, és papírkapszlival bélelt vagy kikent muffinformába kanalazzuk a masszát. 180 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és csak ekkor vesszük ki a formából.

A szószhoz a vaníliarudat félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, a joghurthoz keverjük a porcukorral együtt. Tálaláskor vagy a tetejére locsoljuk, vagy külön edényben mártogatósként kínáljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje. További érdekességeket és fotókat a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss