hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás muffin II.

MME MME
4/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az aszalt gyümölcsöt a reszelt citromhéjjal és néhány csepp aromával összekeverjük, és leöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje

2. Egy tálban habosra keverjük a puha vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot.

3. A cukros vajhoz keverjük a 2 egész tojást

4. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és apránként a tojásos, vajas masszához adjuk.

5. Hozzákeverjük a natúr joghurtot.

5. A szárított gyümölcsről leöntjük a vizet, papírtörlőn megszárítjuk, picit belisztezzük, és hozzákeverjük a masszához.

6. Papíkapszlikba kanalazzuk, és forró sütőben /175 fok/ kb. 25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Én 6 darab hatalmas muffint sütök ebből a tésztából. A kapszlikat szinte teljesen megtöltöm /nem félig/, és így hatalmasra feljönnek a sütemények, de nem folyik szét a tészta. - MME

Ezek is érdekelhetnek