Elkészítés: Keverőtálban gőz felett olvasszunk fel 3 dkg étcsokoládét, hagyjuk hűlni. Válasszuk szét a 4 db tojást. Adjunk a csokoládéhoz 6 dkg puha vajat, a tojások sárgáival, 4 dkg porcukorral jól keverjük ki.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá pici sóval, 4 dkg porcukorral, forgassuk bele a csokoládémasszába. Keverjünk össze a 6 dkg lisztet, 1 teáskanál sütőport, 1 evőkanál kakaóport, és szitáljuk bele a tésztába, finoman keverjük simára.
Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10-11 percig.
Porcukorral hintett konyharuhára borítsuk ki a tésztát, a sütőpapírt még forrón húzzuk le róla, a konyharuhába tekerjük fel, hagyjuk kihűlni.
Közben a töltelékhez verjünk kemény habbá 2,5 dl tejszínt pici sóval, 5 dkg porcukorral és a habfixálóval. Keverjük ki a 20 dkg mascarponét 5 dkg összetört áfonyával, 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, keverjük hozzá a tejszínhab 3/4 részét.
A tésztát tekerjük ki, locsoljuk meg kevés rummal, kenjük rá a krémet, szórjuk meg 5 dkg áfonyával, és a konyharuha segítségével tekerjük fel. Tegyük a tekercset 1 órára a hűtőbe, majd távolítsuk el róla a konyharuhát, emeljük kínáló tálra.
Szitáljunk a tetejére bőven porcukrot, szeleteljük fel, díszítsük a maradék tejszínnel és áfonyaszemekkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre