Áfonyás-csokis piskótatekercs

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • étcsokoládé
  • tojás
  • vaj
  • porcukor
  • liszt
  • sütőpor
  • kakaópor
  • rum
  • tej
  • habfixáló
  • áfonya
  • Mascarpone
  • porcukor
  • (bourbon) vaníliás cukor
  • porcukor
  • tej
  • áfonya

Elkészítés

Elkészítés: Keverőtálban gőz felett olvasszunk fel 3 dkg étcsokoládét, hagyjuk hűlni. Válasszuk szét a 4 db tojást. Adjunk a csokoládéhoz 6 dkg puha vajat, a tojások sárgáival, 4 dkg porcukorral jól keverjük ki.

A tojások fehérjét verjük kemény habbá pici sóval, 4 dkg porcukorral, forgassuk bele a csokoládémasszába. Keverjünk össze a 6 dkg lisztet, 1 teáskanál sütőport, 1 evőkanál kakaóport, és szitáljuk bele a tésztába, finoman keverjük simára.

Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10-11 percig.

Porcukorral hintett konyharuhára borítsuk ki a tésztát, a sütőpapírt még forrón húzzuk le róla, a konyharuhába tekerjük fel, hagyjuk kihűlni.

Közben a töltelékhez verjünk kemény habbá 2,5 dl tejszínt pici sóval, 5 dkg porcukorral és a habfixálóval. Keverjük ki a 20 dkg mascarponét 5 dkg összetört áfonyával, 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, keverjük hozzá a tejszínhab 3/4 részét.

A tésztát tekerjük ki, locsoljuk meg kevés rummal, kenjük rá a krémet, szórjuk meg 5 dkg áfonyával, és a konyharuha segítségével tekerjük fel. Tegyük a tekercset 1 órára a hűtőbe, majd távolítsuk el róla a konyharuhát, emeljük kínáló tálra.

Szitáljunk a tetejére bőven porcukrot, szeleteljük fel, díszítsük a maradék tejszínnel és áfonyaszemekkel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss