Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 filléres trükk, ami jól jön mosáskor

default user icon
MME
Meglepő, hogy mennyi dologra lehet használni a régi konyha kütyüket. Például a mosásban is nagy segítség lehet.

 1. Apróság, de számít!

Mielőtt bedobod a ruhákat a mosógépbe, mindig húzd fel a cipzárt a nadrágokon, a pulcsikon és a kabátokon. Így a cipzár nem fogja becsípni a többi ruhát, és nem is okozhat bennünk szakadást, vagy sértheti meg a varrást.

2. Engedi a színét?

Mielőtt egy új, színes ruhát kimosnál, teszteld le, hogy mennyire engedi a színét. Dobd be a kádba, engedj rá vízet, és tegyél hozzá egy fehér konyharuhát (amit nem fogsz sajnálni, ha rózsaszínre változik). Ha befogja a fehéret, akkor már tudod, hogy nem rakhatod akármilyen színes ruhák közé!

3. Saját centri a melltartónak

Oké, ez lehet, hogy furcsán hangzik, de ha van olyan kisebb ruhadarabod (például melltartó), ami nagyon kényes, és félted is, hogy tönkremegy a mosógépben, akkor a centrizéshez használd a 90-es évek sztárját, vagyis a kézi saláta spinnert. Miután kiöblítetted a kényes kelmét, használd ezt a konyhai kütyüt centrinek.

4. Használd azt, ami kéznél van!

Ha nincs kéznél a saláta spinner, vagy egyszerűen csak kineveted az ötletet, akkor marad a mosógép a melltartók számára. Ha viszont nincs mosózsákod, amibe bele tudod tenni őket, akkor sincs ok a pánikra. Használj erre a célra párnahuzatot, ha csak nagy van, akkor tegyél rá egy csomót, így kisebb lesz.

A LEGOLCSÓBB ÉS LEGHATÁSOSABB HÁZI FOLTELTÁVOLÍTÓ CSODASZEREK >>> 

5. Legyen újra puha és friss a törölköző!

Bizony idő elteltével azt érezhetjük, hogy a törölközőink sokkal érdesebbek, nem olyan puhák, mint régen. Erre is van megoldás! Tedd a gépbe a törölközőket és indíts el egy melegvízes mosást. Az első járatnál mosószer és öblítő helyett, csak ecetet hasznáj, majd egy második ciklusnál fél csésze szódabikarbónát tegyél csak a textilekhez. 


 
6. Illatos és antibakteriális

Frissítsd fel a ruháidat és a mosógépedet is teafaolajjal! Az antibakteriális hatású olajból 10 cseppet adj a mosószerhez, hetente egyszer.

 DIÓ, DE NEM EVÉSRE, HANEM MOSÁSRA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss