Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

13 zseniális kaja, ha van otthon egy fej karfiol

default user icon
MME
Sokkal több van a karfiolban, mint azt elsőre gondolnád! Nem csak leves és rántott karfiol készíthető ám belőle, például azt tudtad, hogy pizza vagy muffin alapanyaga is lehet? De húspótlóként is kiváló is, mutatjuk, mit készíts belőle!

A karfiol egy igen kellemes, általában a gyerekek által is kedvelt, viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthető zöldség. Nem igényel hámozást, viszonylag hamar megfő, és önmagában is finom. Vásárlásnál figyeljünk oda, hogy tömör fejű, foltoktól mentes példányokat vegyünk.

A karfiol rózsája – akár csak a brokkolié – egyébként nem más, mint egy húsos virágzat, ahogy ezt irodalmibb neve, a kelvirág is mutatja. Ha a virágzat halványsárgás, az nem számít problémának, hiszen ebben az esetben csak annyi történt, hogy a fedlevelek nem takarták eléggé a virágot, és így kicsit megszínesedett. Mivel a fehér példányok kelendőbbek, így az utóbbi időben inkább olyan fajtákat termesztenek, amelyeknek a fedlevelei teljesen eltakarják a karfiol rózsáját.

Ha a karfiolt nem tudjuk aznap felhasználni, érdemes hűtőben tartani, de legfeljebb 2 napig. Ha levest szeretnénk belőle készíteni, vagy főtt állapotában felhasználni néhány nappal később, akkor érdemes blansírozni vagy teljesen megfőzni a zöldséget, és úgy tárolni – a későbbi felhasználásig – a hűtőben.

KARFIOLPIZZA >>> 

TEPSIS KARFIOL ROPOGÓS BACONNEL >>> 

ZÖLDSÉGES-TEJFÖLÖS KARFIOLLEVES >>> 

ÓVÁRI SZELET VAJJAL SÜLT KARFIOLLAL >>> 

ROPOGÓS KARFIOLSZÁRNYAK >>> 

KARFIOLKRÉMLEVES EGYSZERŰEN >>> 

RAKOTT KARFIOL (A KLASSZIKUS RECEPT) >>> 

SAJTOS-KARFIOLOS MUFFIN >>> 

JOGHURTOS TEPSIS RAKOTT KARFIOL >>> 

KÍNAI SZEZÁMMAGOS RÁNTOTT KARFIOL >>> 

CSŐBEN SÜLT KARFIOL >>> 

KARFIOLRIZS, A LEGDIÉTÁSABB KÖRET >>> 

RÁNTOTT KARFIOL >>> 

KARFIOL THABBOULEH >>> 

Még több karfiolos recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek