Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós karfiolszárnyak

MME MME
70 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Óvatosan virágjaira szedjük a karfiolt (nagyobb falatokra, kis szárnyakra).
  2. Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet, a tejet, a vizet, a fokhagymaport, a paprikát, a sót és a feketeborsot.
  3. A karfioldarabokat a keverékbe mártjuk úgy, hogy mindenhol jól befedje, majd pankómorzsába forgatjuk őket.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a karfiolrózsákat, és 25 perc alatt 175 fokos sütőben aranybarnára sütjük őket.
  5. A mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat, és a ezzel kínáljuk a frissen kisült, ropogós karfiolszárnyakat.

     

Megjegyzés

1 bögre 2,5 dl! - MME

Ezek is érdekelhetnek