Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-tejfölös karfiolleves

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldségeket meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. A zöldségeket forró olajon kicsit megpároljuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát, 1,2 liter forró vízzel felöntjük, sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük, majd beletesszük a karfiolrózsákat.
  3. Amikor megpuhultak a zöldségek, a levest behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, 1 perc alatt újra felforraljuk, és tálaljuk.

    Még több leves >>> 

    Még több zöldségleves >>> 

    Karfiolos finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss