Dinnye
Ha egész dinnyét veszünk, ne tegyük be rögtön a hűtőbe - legjobb, ha pincehűvösben tároljuk. Tudjuk, hogy ez sokaknál kiveri a biztosítékot, mert a dinnye, a nyári kánikulában, jéghidegen az igazi, de a legújabb kutatások szerint, a gyümölcs szobahőmérsékleten őrzi meg leginkább antioxidáns tartalmát és zamatát. Ha már egyszer felvágtuk, mehet a fridzsiderbe, mert így akár 3-4 napig is élvezhetjük az ízét!
TISZTÍT, SZÉPÍT, FOGYASZT: 3 NAPOS VILLÁMDIÉTA DINNYÉVEL! >>>
Burgonya
A hidegben a burgonya élvezhetetlenné válik: a hűtőtől gumiszerűvé vált állaga, és édeskés íze használhatatlanná teszi - legfeljebb krumplis pogácsa elkészítésére lesz alkalmas. A krumpli hideg és száraz, lehetőleg sötét helyen tartandó, ami jól szellőzik - mondjuk, egy pincében, vagy pince híján, egy újságpapírral bélelt ládában, hogy a csírásodást elkerüljük.
MÉRGEZŐ VOLT, BETILTOTTÁK - MINDEN, AMIT MÉG NEM TUDTÁL A KRUMPLIRÓL! >>>
Méz
A méz kőkemény, kristályos gumivá válik ha hidegben tartjuk, ráadásul az összes pozitív élettani hatásának lőttek. A legjobb tehát, ha a konyhapulton, szobahőmérsékleten tároljuk, és ne feledjük: ha gyógyulni szeretnénk általa, semmiképp ne tegyük forró italba, mert az szintén kiöl belőle midnent, ami jótékony hatású, csupán az édessége marad meg nekünk.
GYULLADÁSCSÖKKENTŐ ÉS BŐRSZÉPÍTŐ - MINDENT A MÉZRŐL! >>>
Kávé
A közhiedelemmel ellentétben a kávénak nem jó, ha hűtőben tároljuk, mert könnyedén átveszi a benti levegő nedvességtartalmát, és az megöli az aromát, legyen szó őrölt vagy egész kávészemekről. A kávé tárolására legalkalmasabb egy légmentesen záródó edény - ennél még nem találtak fel jobbat.
Paradicsom
A hidegtől a paradicsom ízetlenné és lisztes állagúvá válik, és a vitaminkészleteinek is annyi. Szobahőmérsékleten, egy jól szellőző ládában, vagy kosárban van igazán jó helyen - a kissé éretlen daraboknak pedig kifejezetten jó tesz a napfény: az ablakpárkányra velük!
SÁRGA, ZÖLD, GEREZDES, TOJÁS - MELYIK PARADICSOM, MIRE JÓ? >>>
Hagyma
Az egész hagyma - legyen az lila vagy vörös - imádja a hideget, ám a nevességet már kevésbé, így a burgonyával hasonlóan tárolandó: egy száraz, hideg és sötét helyen. Ha már felvágtuk, egy visszazárható műanyag zacskóban, a hűtő zöldséges fiókjában van a legjobb helyen!
Fokhagyma
Hogy a fokhagyma aromáját sokáig megőrizze, hűvös, jól szellőző, száraz helyen kell tárolnunk. Miután megbontottuk a komplett fejet, a gerezdeket héjastul ugyanígy raktározhatjuk, de 10 napon belül mindenképpen használjuk fel!
HOGYAN TÁROLJUK? MIÉRT SÍRUNK TŐLE? MINDENT A HAGYMÁRÓL! >>>
Csípős szósz
A csípős szószok a bennük lévő nagy mennyiségű ecettől gyakorlatilag örökéletűek, az ilyen típusú önteteket felesleges hűtőben tárolni. Mivel ezek az ízek szobahőmérsékleten érvényesülnek leginkább, tartsuk a "hot" szószokat konyhaszekrényben vagy a fűszerespolcon!
Nutella
Szigorúan tilos mindenfajta csokládés krémet a hűtőben tartani: egyrészt kenhetetlenné, másrészt ízetlenné válnak. Szobahőmérséklet, kánikulban a speiz a legalkalmasabb hely számukra.
EZ AZ A NAP, AMIKOR MUSZÁJ NUTELLÁT ENNED! 10 TITOK A MOGYORÓKRÉMRŐL, AMIT NEM TUDTÁL! >>>
Kenyér
Bármilyen hihetetlen: a kenyeret a hűtő kiszárítja! Tartsuk a konyhapulton, kenyeres zacskóban vagy dobozban! Ha túl sok kenyerünk lenne otthon, fagyasszuk le, és fogyasztás előtt olvasszuk fel teljesen, majd tegyük a forró sütőbe: 10 perc alatt olyan lesz, mint a friss!
Alma
Az alma vitamintartalmának és ízének is lőttek, ha hűtőben tároljuk: a frissen, piacon vásárolt gyümölcs nem csak kitart, legalább egy hétig, a konyhapulton tárolva, de a konyhánk dísze is lehet.
KARCSÚSODJ KÖNNYEDÉN! ÍME A HATÉKONY ALMADIÉTA - RECEPTEKKEL >>>
Málna, eper, áfonya
A bogyós gyümölcsök szintén frissen fogyasztandóak, persze előfordul, hogy ezt nem tudjuk megvalósítani: akkor jöhet a hűtő, de legfeljebb 1-2 napra! És, bár a vitamintartalom ilyenkor náluk is jelentősen megcsappan, az ízhatás megmarad, ha kizárólag fogyasztás előtt mossuk meg, friss, jéghideg csapvízzel!