Az élesztőt felfuttatjuk 1 teáskanál cukorral, 1 evőkanál liszttel és kevés langyos tejjel. A megmaradt lisztet összekeverjük a cukrral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a felolvasztott vajat és a megmaradt tejet. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd megkelesztjük.
A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt kinyútjuk körlappá, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és bevonjuk a lekvárral. Meghintjük a fahéjjal, és 15 percig kelesztjük.
A morzsához összeforgatjuk a lisztet a porcukorral és a vajjal. A morzsás keveréket elosztjuk a lekváros tésztalapokon, és mindkettőt 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Ebből a mennyiségből egy 16 szeletes pite, vagy két nyolc szeletes süthető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre