A spenótót (ha mirelitet használunk) kiolvasztjuk, a levét kissé leöntjük. Egy seprenyőben kicsit megpároljuk, ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tejből, lisztből és a vajból sűrű besamelt készítünk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, kevergetés mellett enyhén megpirítjuk rajta a lisztet, majd a tűzről levéve lassan hozzáöntjük a hideg tejet. (Közben habverővel folyamatosan kevergetjük, hogy szép sima legyen a besamel.) Ezután sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük. Addig kevergetjük, amíg közepesen sűrű mártást kapunk.
A lasagnelapokat 4 rétegben rakjuk le, ehhez a besamelt négy, a spenótot három, a lazacot két részre osztjuk. Tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a lasagnét, a besamelt, a spenót és a lazacot, majd a tetején eloszlatjuk a maradék besamelt, megszórjuk a sajttal, és az előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. (Az első 20 percben alufóliával letakarva sütjük, majd további 6-8 perc alatt megpirítotjuk a tetejét is.)