A megtisztított répát finomra reszeljük. A diót felaprítjuk, majd összekverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és 1 csipet gyömbérrel. Habosra keverjük a tojást a barna cukorral és a tejjel. Hozzáadjuk a répát, majd beleforgatjuk a lisztes keverékbe. A tésztamasszát 30 percig pihentetjük.
Közben egy tálba tesszük a porcukrot, hozzáadjuk a krémsajtot és habosra keverjük. Kevés vajat felforrósítunk egy serpenyőben, majd három apró halmot merünk bele a tésztából. Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. A kész palacsintákat 50 fokos sütőben melegen tartjuk.
Végül egymásra rétegezzük a kisütött palacsintákat és a krémsajtot. Tányérra rendezzük és friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.