Az epret leöblítjük, és lecsepegtetjük, eltávolítjuk a szárát, majd a húsát apró darabokra vágjuk. 5 dkg cukrot forgatunk az eperhez a citromlével simára kevert keményítővel együtt. A tojásokat a megmaradt cukorral habosra keverjük. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet fahéjat.
A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kissé kihűlni. Kis adagokban a cukros tojáshoz adjuk a lisztes keveréket, majd hozzácsorgatjuk az írót és a felolvasztott vajat. Az egészet sima tésztává dolgozzuk, majd kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tésztán elrendezzük az előkészített epret.
A morzsához egy tálba tesszük a lisztet, a cukrot és a felkockázott vajat. Kézzel morzsás állagúra dolgozzuk. A morzsát elosztjuk az eperrétegen, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre