Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melizán

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, lecsöpögtetett, feldarabolt húst négyszer daráljuk le, majd tojással, zúzott fokhagymával, csipetnyi sóval, őrölt borssal és a tejjel puha kelt tészta állagára dolgozzuk, 1 órát állni hagyjuk.

Ezalatt a megtisztított, felaprított vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a felszeletelt gombát, az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk, s az egészet együtt puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük, a tűzről lehúzva csipetnyi sóval felvert tojással jól összekeverjük.

A húsos masszát 4 felé osztjuk, mindegyikből lisztezett deszkán 4 palacsinta nagyságú lepényt formázunk, és a gombás masszát rásimítjuk.

A húspalacsintákat feltekerjük, kiolajozott tűzálló tálban egymás mellé fektetjük, és forró sütőben szép pirosra sütjük.

Végül tejföllel és párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss