Elkészítés: A megmosott, lecsöpögtetett, feldarabolt húst négyszer daráljuk le, majd tojással, zúzott fokhagymával, csipetnyi sóval, őrölt borssal és a tejjel puha kelt tészta állagára dolgozzuk, 1 órát állni hagyjuk.
Ezalatt a megtisztított, felaprított vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a felszeletelt gombát, az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk, s az egészet együtt puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük, a tűzről lehúzva csipetnyi sóval felvert tojással jól összekeverjük.
A húsos masszát 4 felé osztjuk, mindegyikből lisztezett deszkán 4 palacsinta nagyságú lepényt formázunk, és a gombás masszát rásimítjuk.
A húspalacsintákat feltekerjük, kiolajozott tűzálló tálban egymás mellé fektetjük, és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Végül tejföllel és párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre