Elkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk az átszitált liszthez, és az olajjal, sóval félkemény tésztát gyúrunk. Lisztezzük, és konyharuhával letakarva 30-40 percig langyos helyen kelesztjük.
A tejfölt elkeverjük az átnyomott vagy lereszelt fokhagymával. A sonkát és a paprikát apró kockákra, a lilahagymát karikákra vágjuk.
A tepsinket kikenjük olajjal. A tésztát a méretére nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel. Rászórjuk a sonkát, rámorzsoljuk a juhtúrót, ezután a hagymakarikák és az apróra vágott csípős paprika következik. A végén megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre