Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk a tojásokkal, az áztatott és inyomkodott kenyérrel, a fokhagymával, a zöldpetrezselyemmel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a sóval és a borssal. Diónyi golyócskákat gömbölyítünk belőle, meghengergetjük kukoricalisztben, sütőpapíros tepsibe tesszük, és forró sütőben ropogósra sütjük.
A szószhoz a vöröshagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a sárgarépát és a padlizsánt. Kevergetve pirítgatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a konzerv paradicsomot és 1 pohár vizet. 20-25 percig főzzük, közben néha megkeverjük, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. A vége fele belevágunk 1 mag nélküli chilit is.
Botmixerrel pürésítjük a zöldséges ragut, majd beledobjuk a húsgombóckákat, és még egyet hagyjuk rottyanni a tűzön.
Közben az előírásoknak megfelelően kifőzzük a spagettit, leszűrjük, ráöntjük a húsgombócos padlizánszószt, és kitöltünk egy korsó jéghideg sört.