Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok fűszeres paradicsomszószban

2 3.7/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A szószhoz:
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 doboz aprított paradicsomkonzerv
  • bazsalikom
  • oregano
  • 1 evőkanál szárított zöldségkeverék
  • cukor
  • A gombócokhoz:
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg darált hús
  • provence-i fűszerkeverék (bazsalikom, oregano, rozmaring, kakukkfű)
  • chili
  • bors
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsomot. Ízesítjük a többi hozzávalóval, és lassú tűzön főzzük.

Eközben a darált húshoz hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és ízesítjük a többi hozzávalóval. Apró gombócokat formálunk a masszából.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a gombócokat körös-körül megpirítjuk, majd a paradicsomszószhoz adjuk. A serpenyőt felöntjük némi vízzel, és azt is hozzáöntjük a szószhoz. A kívánt sűrűségig főzzük, kb. még 30 percet.

Ha szükséges, utánaízesítjük a mártást, majd kifőtt spagettivel és reszelt sajttal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss