Elkészítés: Először elkészítjük a kovászt: a meglangyosított tejbe belerakjuk a cukrot és az élesztőt. Jól elkeverjük, letakarjuk. Amíg felfut, a lisztet mély dagasztótálba szitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután egyenként beletesszük a többi hozzávalót. Fontos: utoljára megy bele a kovász. Nagyon alaposan kidolgozzuk! Ne lepődjünk meg, picit lágy lesz még a tészta állaga. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára kiborítjuk, kinyújtjuk, majd alulról-felülről, jobbról-balról összehajtjuk a tésztát. 30 percig pihentetjük. Ezt a műveletet megismételjük, és újabb fél óra pihentetés követi.
Közben lereszeljük a sajtot,felverjük a 2 tojássárgáját.
Végül 2 cm vastagra elnyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, megszórjuk sajttal.
200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre