Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyebefőtt egyszerűen

Hozzávalók

  • 1,8 kg ropogós cseresznye
  • Üvegenként:
  • 2 ek cukor
  • 2 szem szegfűszeg vagy1 rúd fahéj
  • 2,5 dl forró víz

Elkészítés

    1. Az üvegeket sterilizáljuk. A megmosott cseresznyét üvegekbe tesszük, minden üveg tetejére cukrot szórunk, és hozzáadjuk a szegfűszeget.
    2. Forrásban lévő vízzel feltöltjük az üvegeket, frissentartó fóliával befedjük, a tetőket szorosan rácsavarjuk, majd egy 5 literes edénybe állítjuk őket.
    3. Az edényt az üvegek 3/4 részéigfelengedjük langyos vízzel, a tűzhelyre tesszük, és a forrástól számított 20 percig lefedve, épp csak gyöngyözve főzzük.
    4. Takaróval, több rétegben betakarva, dunsztban hagyjuk kihűlni (fontos, hogy minél tovább tartsa a meleget). Másnap felcímkézhetjük, és végleges helyére állítjuk.

      Kompótok és befőttek >>> 

      MEGÉRKEZETT JÚNIUS SZUPERSZTÁRJA, MINDENKI KEDVENCE: A CSERESZNYE >>> 

      9 HASZNOS RECEPT BEFŐZÉSHEZ >>> 

Megjegyzés

Felbontás után a hűtőben tároljuk, miután nincs benne tartósítószer, normál hőmérsékleten hamarabb romlik!

A befőzés alatt gondosan ügyeljünk, hogy szennyeződés ne kerülhessen a befőttekbe!
A recept 4 db 7,2 dl csavaros tetejű üveghez elég.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin