Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű csokitorta

default user icon
2

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1,5 ek kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 0,5 dl étolaj
  • 0,5 dl langyos víz
  • A krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a cukros-tojásos-olajos-vizes keverékhez keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
    2. Egy kapcsos tortaforma aljára kör alakú sütőpapírt helyezünk, és beletöltjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 25-30 percig, tűpróbáig sütjük, amikor kicsit kihűlt, kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.
    3. Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét, és hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A teljesen kihűlt csokis tejszínt habverővel felverjük, és a vajas krémmel összekeverjük.
    4. A tortát 2 lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon a krémből. Ezután jól lehűtjük.

    13 CSOKIS FINOMSÁG, AMIT KÉPTELENSÉG VISSZAUTASÍTANI! >>> 

    11 POFONEGYSZERŰ, MÉGIS LÁTVÁNYOS DESSZERT, AMIVEL GARANTÁLT A SIKER >>>

     CSOKITORTÁK ARZENÁLJA - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

Kiváló szülinapi torta!

JuditN
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szisznyi27
A recept tökéletes, pedig nem vagyok egy nagy tortasütő! Nagyon finom, és a tésztája is szuper! Házassági évfordulós torta lett belőle, mindössze annyit változtattam, hogy csokimázzal vontam be a krém helyett és a felforralt tejszínhez étcsoki helyett egy kávéskanál kakaóport adtam. A forma 20 centis volt.
csaucsaucsau
Kedves Judit! Nagyon finom lehet ez a recept, a kérdésem csak az, hogy Te mekkora tortaformát használtál?

Hasonló Receptek

Magazin