Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb töltött paprika

default user icon

Hozzávalók

  • A töltelékhez:
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • sertészsír vagy étolaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • frissen őrölt bors
  • További hozzávalók:
  • 8 db tölteni való paprika (kisebbek, vékony héjúak)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek sertészsír vagy étolaj
  • 2 ek cukor (csapott)
  • 2 ek liszt
  • 1 l passzírozott paradicsompüré
  • 5 dl víz
  • friss zellerlevél
  • bors

Elkészítés

    1. A rizst félig megfőzzük, majd félre tesszük. Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és összekeverjük. Ha már nem túl forró, hozzákeverjük a darált húst és a rizst és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
    2. A paprikákat kicsumázzuk és megtöltjük a töltelékkel. A hagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk egy kevés zsíron vagy olajon. Megszórjuk a cukorral, majd a liszttel, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a paradicsom szószt, felhígítjuka vízzel, beletesszük a zellert, és megsózzuk, megborsozzuk.
    3. Beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.

    TÖLTÖTT PAPRIKA ÉS PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC: 12 HÁZIAS RECEPT >>>

    HAGYOMÁNYOS TÖLTÖTT PAPRIKA: ÍGY LESZ OLYAN, MINT A NAGYIÉ! >>>

    HÁZIAS EBÉDEK, VACSORÁK >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin