Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csontleves gazdagon

default user icon

Hozzávalók

  • 60-70 dkg húsos sertéscsont
  • 1 csomag leveszöldség
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 15 szem feketebors
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv- paprika
  • 1 ek só
  • A tálaláshoz:
  • 1 csomag levestészta

Elkészítés

    1.  A csontot feldaraboljuk, és egy nagyobb fazékban, annyi hideg vízben feltesszük főni, ami egy tenyérnyire ellepi. Közepes vagy magasabb hőfokon kb. 15 percig forraljuk, a habját leszedjük. 
    2. Visszavéve a hőfokot, belepakoljuk a zöldségeket: a megtiszított répákat egészben, a zellert és a karalábét almagerezd méretűre vágva, a vöröshagymát héjastul, a paradicsomot és a paprikát. A borsszemeket és a fokhagymát egy teatojásba téve, a petrezselymet cérnával összekötözve rakjuk a levesbe. Igény szerint 1-2 szem krumpli is belekerülhet.
    3. Ha minden benne van, nagyon alacsony hőfokon, éppen, hogy csak pezsegjen, elkezdjük főzni a levest. 3-4 órán át főzzük, addig, míg villával megszúrva a zöldségeket és a húst nem érezzük omlósan puhának őket. A főzési idő vége előtt kb. fél órával sózzuk a levest, de aki szereti, hogy a zöldségek és a hús is sós legyen, már az elején is beleteheti.
    4. Ha megpuhult a hús és a zöldség is, leszűrjük a levest. A zöldségeket és a hús külön tálba szedjük, a paradicsom levét egy szűrőn keresztül belepaszírozzuk, majd az egész levest egy sűrű szűrőn kétszer leszűrjük, majd egy 20-30 percet pihentetjük, hogy a legapóbb szemcsék is leüljenek az edényünk aljára, és szépen kitisztuljon.
    5. A tálaláshoz lefejjük a főtt húst a csontról, levestésztát főzünk, a csomagoláson található utasítások szerint, vagy a csontlében, egy másik, kisebb fazékba mérve belőle. Aki szereti a levesben kifőtt zöldséget és húst fogyaszthatja előételként, mustárral vagy tormával körítve.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin