Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Kijevi csirkemell

default user icon
6 4.4/5

Hozzávalók

  • 4 db fél csirkemellfilé (50-60 dkg),
  • őrölt bors
  • 16 dkg vaj (a fele reszelt sajt is lehet)
  • 1 mk citromlé
  • 1 mk friss, fölaprított tárkonylevél vagy feleannyi szárított
  • 1/2 mk mustár
  • 8-10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 12 dkg zsemlemorzsa.
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, leszárogatjuk. Utána egyenként lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. Ezt úgy a legjobb, ha a húsra egy folpackot fektetünk, csak utána klopfoljuk. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül. 
    2. A töltelékhez a puha vajat citromlével ízesítjük, megsózzuk, az apróra vágott tárkonylevéllel, a mustárral és leheletnyi borssal fűszerezzük. Kb. 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formálható legyen. A fűszeres vajat 4 részre osztjuk, egyenként kis „kolbászokká” hengergetjük, majd mindegyik hússzelet közepére rakunk belőle egyet. A csirkehúst a töltelékre borítjuk, és hasonlóan ahhoz, ahogy a töltött káposztát szoktuk, felgöngyölítjük.
    3. A töltött csirkemelleket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, közepesen forró olajban – lehet olajsütőben is – oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük.

    11 KÍMÉLŐ VACSORA CSIRKEMELLBŐL, AMI NEM TERHELI MEG A GYOMRUNKAT >>> 

    7 ISTENI PANÍR, HA UNOD A ZSEMLEMORZSÁT! >>> 

    11 VARIÁCIÓ RÁNTOTT CSIRKÉRE - AZ EXTRA ROPOGÓSTÓL A LISZTMENTES PANÍRIG >>> 


Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

whiskey 2 évvel ezelőtt
nagy hiba sajttal keverni a vajat, u.i. ez egy autentikus orosz étel, (a cári időkből) és csak a fűszeres vajjal töltötték. Mentőötlet, hogy ne folyjon ki a vaj: előző nap elkészíteni, annyi db-ra osztani, ahány szelet lesz, és fagyasztóba tenni. Elkészítés előtt fagyottan megtölteni a húst és amíg az sül, éppen kiolvad a vaj, éppen ez a lényege.
farkaseszter 7 évvel ezelőtt
én is 50-50%ban csináltam hozzá a tölteléket (vaj,sajt) plusz még a panírba is tettem sajtot( tojásba,zsmelemorzsába) de nekem csak úgy sikerült ha fogpiszkálóval összetüzögettem:D a végén pedig kihúztuk.Isteni finom lett!
Eiko89 7 évvel ezelőtt
én most csinálom épp, nagyon izgulok! nem tudtam túl jól betekerni a húsba a töltit, és félek h süléskor kiolvad :( csináltam már gordon bleut és az is úgy sikerült! viszont isteni ropogós lett! na ha sikert aratok ezzel a finomsággal, megírom mindenképp :)
burrito 8 évvel ezelőtt
sZERINTEM A TÖLTELÉK ÍZESÍTÉSÉHEZ ELENGEDHETETLEN A FOKHAGYMA. sOKKAL FINOMABB LESZ TŐLE AZ EGÉSZ ÉTEL.
edcsika 9 évvel ezelőtt
A tölteléket 50-50 %-ban vajjal és reszelt sajttal készítettem. Isteni lett, az egész családnak elnyerte a tetszését. Köszönöm a receptet!
Ferenc 14 évvel ezelőtt
Már többször elkészítettem ezt az ételt és én nagyon finomnak találom, főleg akkor ha reszelt sajttal készítjük a tölteléket.
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes