Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

15 perces Waldorf saláta

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db szárzeller
  • 2 db alma (savanykás)
  • 1⁄2 db citrom (leve)
  • 10 dkg dióbél
  • 12 dkg érett márványsajt
  • A mártáshoz:
  • 1 dl habtejszín
  • 4 ek majonéz
  • bors (őrölt)
  • citromlé (ízlés szerint)
  • A tálaláshoz:
  • néhány levél zöld saláta

Elkészítés

    1. A szárzeller fásabb végeit levágjuk és kb. 0,5 cm-es karikákra vágjuk. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük, apróra felkockázzuk, citromlével savanyított vízbe dobjuk felhasználásig. Néhány diógerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára vágjuk, a sajtot apróra felkockázzuk.
    2. A mártáshoz a tejszínt félkemény habbá verjük, majd a majonézhez adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük. Az almát leszűrjük, a zellerrel, a vágott dióval és a sajttal együtt beleforgatjuk a mártásba, összekeverjük, legalább egy órára hűtőbe tesszük.
    3. Tálalásnál egy mélyebb tál aljára tesszük a megmosott és lecsepegtetett saláta leveleket, erre halmozzuk a salátakeveréket. Végezetül megszórjuk dióval.

    Nézd meg az elkészítését videón!>>> 

    WALDORFSALÁTA EMENTÁLI SAJTTAL>>> 

    WALDORF SALÁTA PULYKÁBÓL>>> 

    CSIRKEMELLSALÁTA GAZDAGON (COBB SALÁTA)>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin