Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: befőzés

Receptek

Cikkek

Praktikus

Így lesz tökéletes a lekvár, a befőtt, a dzsem - 10 tipp befőzéshez

Javában tombol a befőzés-szezon, biztosan van, aki most vág bele élete első baracklekvárjának, ribizliszörpjének vagy épp megybefőttje elkészítésének. Elsősorban nekik szolgálunk néhány hasznos tippel - de a rutinosok is találhatnak új, érdekes forélyokat összeállításunkban! ...

0

Török Zsuzsa

Zöldség

Így tedd el a zöldbabot télire - 5 egyszerű módszer!

A kisebb üvegekben tartósított adagnyi mennyiségekből gyorsan jóízű ételeket varázsolhatsz az asztalra a friss zöldséget nélkülöző téli hónapokban. ...

0

Szponzorált tartalom

Ajánló

5 tipp, hogy mentsd át a nyarat a télbe!

Mára a szezonalitás megszűnt, minden zöldség-gyümölcs egész évben bármikor levehető a boltok polcairól. Az import árut félérett állapotban szedik le, és gyakran vegykezelik, hogy ne rohadjon meg a szállítás során. Ennek köszönhetően kevesebb ideje is van arra, hogy elegendő vitamint és ásványi anyagot szívjon magába, ezért gyakran az ízük sem olyan, mint a hazainak, ráadásul több vegyszert is tartalmaznak. ...

0

Alapételek

Sütőben sült szilvalekvár, a ha nincs időd a befőzésre

Ha eddig azt tartott vissza a szilvalekvár főzéstől, hogy a tűzhely mellett kell állnod órákig és kavargatnod a fazékban rotyogó lekvárt, van egy jó hírünk. Íme a legkényelmesebb lekvárfőzés. A szilvát csak elteríted egy tepsiben, beteszed a sütőbe, a szilva mennyiségétől függően 5-8 órán át sűrű dzsemmé sül. ...

0

Wessely Márta

Praktikus

Szilvalekvár házilag

A különféle piros gyümölcsök és a barack után újabb télire való jelent meg a piacon: a szilva. A szilvát eltehetjük befőttként vagy savanyítva, leggyakrabban mégis lekvár lesz belőle. Méghozzá legendásan finom, és a főzése körül is vannak mendemondák. ...

1

Alapételek

Szezonális kedvenceink: így készül az isteni, ropogós kovászos uborka!

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma a legnagyobb rajongásnak örvendő, igazi nyári klasszikus, a kovászos uborka elkészítését! ...

0

Alapételek

13 mennyei lekvár, amivel a nagyit is lepipálod

A nyár nemcsak arról szól, hogy finomabbnál-finomabb idénygyümölcsöket ehetünk, hanem arról is, hogy ezeket a gyümölcsöket befőtt vagy lekvár formájában eltegyük télire. Biztosan mindenkinek van egy emléke a nagyijáról, amint mossa a befőttes üvegeket, miközben a konyhában terjeng a finom sárgabarack, vagy szilva illat. Hogy a nagyi is elismerően csettintsen, lepd meg őt valamelyik finom dzsemmel. ...

0

Praktikus

Az aszalás - tudj meg mindent a legjobb tartósítási technikákról - 3. rész

Télen hányszor jut eszünkbe a júniusi vérpiros, ropogós cseresznye vagy a csillogó sötét bíborvörös, édes szamóca, ahogy szétolvad a szánkban? Ha ezeket az élvezeteket a hideg hónapokban is meg szeretnénk tapasztalni, akkor tartósítsunk! ...

0

MDOSZ/MME

Ajánló

Tudj meg mindent a legjobb befőzési és tartósítási technikákról! - 1. rész

Itt a befőzési és lekvárkészítési szezon! Ha a friss nyári gyümölcsöket télen is szeretnéd élvezni, tartósíts! Megmutatjuk, milyen módszerekkel érdemes. ...

0

Érzékenység és allergia

Így készíts isteni lecsót és paradicsomszószt házilag , egyszerűen!

Az elmúlt hetekben olyan sok zöldség érkezik a gazdaságból, hogy nem tudjuk mind megenni. A héten rengeteg paradicsomot (ökörszív és lukullusz típusút), tököt, cukkinit, csillagtököt, paprikát, uborkát kaptunk. Úgyhogy: befőzésre fel! ...

0

Alapételek

3 házi savanyúság, amit gyerekjáték elkészíteni!

A magyaros főételek mellé savanyúság dukál - ezt kár volna vitatni. Mint, ahogy azt is, hogy a házi savanyúságnál egyszerűen nincs jobb. Alább a három alapvetés: a csemege uborka, a csalamádé és a savanyított karfiol receptje - próbáljátok ki mindhármat! ...

0

Török Zsuzsa

Gyümölcs

5 tipp – így főzd be idén a sárgabarackot

Most a legzamatosabb a jó ízéről messze földön híres, nap érlelte magyar kajszi, itt az idő, hogy üvegbe zárd télire. Tedd el hagyományos módon kis csavarral vagy bolondítsd meg! ...

0

Török Zsuzsa

Praktikus

Így lesz az eperlekvár olyan, mint a nagyié! 9 tipp befőzéshez

A hazai nap érlelte zamatos epernek sajnos csak pár hétig örülhetünk. Zárd üvegbe az illatos piros bogyókat, és egész évben élvezheted édes ízüket! ...

1

Ajánló

Befőzés villámgyorsan: VIDEÓ!

Nagymamáink mennyei lekvárját könnyedén elkészítheted, ma már a befőzés is gyerekjáték! ...

0

Alapételek

Paradicsomszósz házilag - pizzára, tésztákhoz vagy akár mártogatósként

Pofonegyszerű paradicsomszósz, amit kenhetsz pizzára, használhatsz tésztákhoz, vagy akár mártogatósként is kínálhatod. Lefagyasztva akár 1 hónapig is eláll, így bőven raktározhatsz is belőle. Íme! ...

0