Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás tejszínes szűzpecsenye

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A gombás tejszínes szűzpecsenye elkészítéséhez vöröshagymát a zsíron megpirítjuk egy wokban vagy serpenyőben, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott szűzpecsenye szeleteket és a megtisztított, felvágott gombát.
  2. Fehéredésig sütjük a húst, majd hozzákeverjük a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor a gomba kissé összeesett, hozzáöntjük a tejszínt, belekeverjük a reszelt citromhéjat és a citromlevet, az aprított petrezselymet. Csipetnyit félreteszünk a tálaláshoz.
  4. Kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. Ha túlzottan sűrűsödne, adjunk hozzá pici vizet, nehogy leégjen.
  5. Főtt rizst kínálhatunk mellé.

Nézd meg videón, hogyan készül a gombás tejszínes szűzpecsenye!

Ezek is érdekelhetnek

Friss