Keress receptre vagy hozzávalóra

Egyszerű pizzatészta

default user icon
43 4.5/5

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mk só
  • 1 mk cukor
  • 2 ek olaj
  • víz

Elkészítés

    1. A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot és az olajat, majd összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy összeállon a tészta.
    2. Lisztezett felületen kinyútjuk a tésztát, és meghintünk liszttel egy nagy méretű tepsit. Beletesszük a tésztát, és megrakjuk ízlés szerinti feltéttel (paradicsom szósz, sonka, szalámi, sajt).
    3. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.


      Tészták >>>
       

      Pizzák >>> 

      OLASZ FINOMSÁGOK >>> 

Megjegyzés

Az élesztőt NEM kell tejben felfuttatni! Ha sütés előtt fél vagy egy órát pihentetjük a tésztát, még finomabb lesz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Daryl Dixon 7 hónappal ezelőtt
ja és férfi vagyok! (ha ez nem lett volna világos.)
Daryl Dixon 7 hónappal ezelőtt
Kedves gabriiella96! Miattad regisztráltam be erre az oldalra hogy tudjak neked válaszolni! 1986ban születtem életembe először sütöttem pizzát e recept alapján... Fél órámba telt elékszíteni... és hogy milyen lett? ISTENI! Mindenkinek ajánlom! én magam is eltudtam készíteni pedig én aztán életembe soha semmit nem sütöttem max tojásrántottát! Iszonyat jó recept nagyon finom tésztájú pizzát lehet belőle csinálni! Egyszerű és NAGYSZERŰ!
Katalin9004 1 évvel ezelőtt
Sosem volt szerencsém a pizzatésztéval. De ezt a receptet már 2x is kipróbáltam NAGYON JÓ!! Nem kemény a tészta kellemes állaga van isteni! Mindient a leírtak alapján csináltam és jó is lett!
gabriiella96 2 évvel ezelőtt
Ez a recept minősíthetetlen! Nem is értem, hogy az embereknek erre van gusztusuk és igényük? Ez nektek jó? Hát össze-vissza morzsolódik és málik szét a tészta, pedig minőségi alapanyagokból készítettem el, gondosan odafigyelve a részletekre! Édes-kevés ennyi só hozzá és csupa élesztő íze is van még a tésztának a pocsék állaga mellett! Én senkinek nem ajánlom... Ja... és ez 15 perc elkészítési időt vesz igénybe? Hát sütéssel és minden egyéb előkészülettel együtt majdnem 2 órám rá ment!
Norcsifercsi 3 évvel ezelőtt
Nem szokásom kommentelni a recepteket, de ezt muszáj: életemben nem ettem ilyen jó pizza-tésztát! Még annak ellenére sem, hogy először kifelejtettem belőle az olajat, és félretettem pihenni kicsit, és csak utána pótoltam... De így is isteni lett! Köszönöm szépen :)
kvnoemi 4 évvel ezelőtt
Mindenféle táplálékallergiám miatt másképp kell csinálnom minden ételt. Ez a recept gluténmentes lisztből is egész jó lett. Főleg, hogy az első pizza próbálkozásom.
andredi 4 évvel ezelőtt
Én is hagytam pihenni, jobb szeretem, ha egy kicsit megkel. Viszont volt már, hogy jól sikerült, volt, hogy kevésbé. Azt vettem észre, nem mindegy, milyen lisztet használok. Talán egy kevés rétesliszt lazítaná, legutóbb kicsit kemény lett
adambmw87 4 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet! Jól sikerült! :) Egy fél órát hagytam pihentetni, így egy kicsit megkelt a tészta. (Villanytűzhellyel csináltam azzal is annyi idő és ugyan olyan finom!)
erika1989 5 évvel ezelőtt
Villanysütővel csinálta valaki? Azzal is annyi idő?előre is köszönöm a választ
illesdora2 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom,köszönöm. Egy kis fűszert(oregánó, fokhagyma só) is kevertem a tésztába. Egy adag majdnem kevés lett ebédre a családnak.

Hasonló Receptek

Magazin