Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel

default user icon

Hozzávalók

  • 10-15 db gombóchoz:
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás (L-es)
  • 10 dkg búzadara
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek étolaj
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • tejföl ízlés szerinti mennyiségben
  • őrölt fahéj

Elkészítés

    1. A túrót áttörjük, például egy krumplinyomóval, összekeverjük a tojásokkal és a búzadarával, a cukorral, a reszelt citrom héjával, és a csipet sóval, majd letakarva minimum 1 órára tegyük hűtőbe – hogy a dara jól megszívja magát.
    2. Ezután nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a masszából, és enyhén sós, forró, gyöngyöző vízben kifőzzük – amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, onnan számítva további 5 percig főzzük őket.
    3. Kevés olajon, alacsony lángon megpirítjuk a zsemlemorzsát, vigyázzunk mert könnyen túlbarnul. Két evőkanál porcukrot hozzákeverünk, és a kifőtt gombócokat ebbe az édes morzsába forgatjuk bele.
    4. Porcukorral megszórva, édes, fahéjas tejföllel, langyosan tálaljuk.

      Nézd meg az elkészítést videón! >>>

      12 VISSZAUTASÍTHATATLAN TÚRÓS DESSZERT A TÚRÓPÖTTYTŐL A TÚRÓFÁNKIG >>> 

      TÚRÓGOMBÓC ÉDESEN ÉS SÓSAN - ELRONTHATATLAN RECEPTEK >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin