Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb túrógombóc

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 50 dkg túró
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek zsír
  • 10 dkg búzadara
  • 2 ek étolaj
  • 40 dkg zsemlemorzsa
  • 1 doboz tejföl
  • 1 csipet fahéj
  • 4 ek porcukor

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval lágy habbá verjük, a sárgájákat a cukrokkal kihabosítjuk. A túrót áttörjük szitán, hozzáadjuk a sárgájás cukrot, a zsírt, a búzadarát és végül óvatosan a fehérje habot is.
    2. Gombócokat formázunk a masszából és 20 percig pihentetjük őket. Egy serpenyőbe étolajat öntünk és így, folyamatosan mozgatva, kellemes aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
    3. Agy nagy lábasba vizet forralunk, majd levesszük a fokozatot, hogy csak gyöngyözzön a víz. Beletesszük a gombócokat, és ha feljöttek a víz tetejére, onnan számítva 2- 3 percig főzzük még őket. Ha ez letelt, lezárjuk alatta a lángot. 
    4. Megforgatjuk a lecsöpögtetett gombócokat a morzsában és egy jó nagy adag kikevert tejföllel és fahéjas –hűtő hideg – porcukorral tálaljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    TÚRÓGOMBÓC ZSEMLEMORZSA NÉLKÜL>>> 

    TÚRÓGOMBÓC TEJFÖLLEL SÜTVE>>> 

Megjegyzés

Ha nem azonnal ennénk meg, akkor érdemes a meleg vízben pihentetni egészen addig, amíg nem érkezik el az evés pillanata, és csak akkor beleforgatni a morzsába, mert úgy nagyon kellemes, lágy és puha marad.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin