Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsemlegombóc

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szikkadt zsemléket felkockázzuk. Egy tepsibe pici olajat öntünk, beletesszük a zsemlekockákat, és a sütőben néhány perc alatt megpirítjuk.
  2. A tejet összekeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a már kihűlt zsemlekockákat. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy kézzel formálható, jól összeálló gombócokat készíthessünk belőle.
  3. Ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöldet is adhatunk a masszához. Ha lágy, kevés zsemlemorzsával sűríthetjük az állagot.
  4. A zsemlegombócokat forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzünk. Ha feljönnek a víz tetejére (kb. 2 perc után), megfordítjuk és még 2 percig főzzük mindet. Vadas mártáshoz ideális köret, de levesbetétként is kiváló.

Ezek is érdekelhetnek