Elkészítés: A húst leöblítjük, lecsepegtetjük, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát hosszanti szeletekre-csíkokra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk.
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, lehúzva az edényt a tűzről megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, kissé megsózzuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk, azaz pörköltet készítünk (kb. 1 óra).
Miközben a hús fő, megfőzzük a megtisztított és felaprított zöldbabot, krumplit és sárgarépát (a levét nem öntjük ki, nagyszerű levesalap!). A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A tejfölben simára keverjük a lisztet.
A kész pörkölthöz adjuk a tejfölt, felforraljuk, lazán belekeverjük a zöldbabot és a petrezselymet. Összeforrósítjuk, végül utánasózzuk, borsozzuk.
Mély tálba szedjük, petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Külön csészében további tejfölt vagy joghurtot kínálhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre