Elkészítés: Először a krémet készítem el, mert annak hűlnie kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét, és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, vaníliás cukorral ízesítem, hozzáadom a cukrot, majd elkeverem a margarinnal és a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jó formázható masszát kapjak. 3 részre osztom, és porcukorral megszórt deszkán tepsi méretének (20x30 cm-es) megfelelő lapokat nyújtok.
Az első lapot a tepsibe helyezem, majd rákenem a krém felét, ráteszem a második lapot, rákenem a maradék krémet, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokit az olajjal, és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hütőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre