Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes mini palacsinta narancsos-gránátalmakrémmel

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet aprítóval vagy kávédarálóval daráljuk meg, majd keverjük össze egy csipet sóval. Ezután öntsük hozzá a meglangyosított tejet, majd keverjük alaposan össze, és hagyjuk kb. 20 percet állni.
  2. Amikor a zabpehely már teljesen felszívta a tejet, adjuk hozzá a mézet, a cukrot (v. édesítőszert), az egész tojásokat, az olajat, majd szintén keverjük simára. Ezután egy kiolajozott palacsintasütőbe tegyünk kisebb halmokat a masszából, majd alacsony hőmérsékleten süssük a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra.
  3. A gránátalma magokat turmixoljuk össze, majd öntsük egy szűrőbe és szűrjük le a levét. A narancs héját reszeljük le, majd facsarjuk ki a levét. Egy edénybe tegyük bele a cukrot, adjuk hozzá a narancslevet, a reszelt narancs héjat, a gránátalma levet, a vaníliás cukrot, az étkezési keményítőt, az olvasztott vajat, és az egész tojásokat, majd keverjük simára. Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, addig főzzük még puding állagúra besűrűsödik. Az elkészült krémet teljesen hűtsük ki mielőtt felhasználnánk.

NARANCSOS PALACSINTA >>> 

Megjegyzés

A zabpelyhes palacsintához remekül illik a selymes-gyümölcsös krém. Nálunk mindig nagy sikere van, és gyorsan elfogy az utlsó darabig. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss