Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes-kókuszos áfonyaszelet

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • háromnegyed bögre zabpehely
  • háromnegyed bögre kókuszreszelék
  • 5 ek méz
  • A citromos réteghez:
  • harmad bögre olvasztott kókuszzsír
  • negyed bögre méz
  • 3 ek citromlé
  • fél bögre kókuszreszelék
  • 1 db banán
  • 1 db citrom
  • Az áfonyás réteghez:
  • kétharmad bögre friss áfonya
  • fél ek citromlé
  • 3 ek méz
  • fél tk vaníliakivonat

Elkészítés

Az alaphoz a zabpelyhet és a kókuszreszeléket késes aprítógépben dolgozzuk össze, amíg durva, lisztszerű állaga nem lesz. Adjuk hozzá a mézet is, és járassuk a gépet addig, amíg a massza teljesen össze nem áll. Az egészet nyomkodjuk egy kisméretű tepsibe, és tegyük a hűtőbe.

A citromos réteghez turmixoljuk össze a kókuszzsírt, a mézet, citromlét, a kókuszreszeléket, a banánt és a citrom lereszelt héját. Simítsuk az egészet a megdermedt alapra.

Forraljuk össze az áfonyát 2 ek vízzel, a citromlével, és 1-2 percig hagyjuk forrni. Botmixerrel pürésítsük a méz és a vaníliakivonatot is hozzáadva. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

Kanalazzuk a citromos rétegre, és kés segítségével húzzunk bele márványos mintázatot. Alufóliával letakarva fagyasszuk egy éjszakán át.

Megjegyzés

A bögre űrtartalma 250 ml-nél kisebb vagy nagyobb is lehet, csak ügyeljünk az arányokra!


Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

Hozzávalók: 12 szelethez. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss