Az alaphoz a zabpelyhet és a kókuszreszeléket késes aprítógépben dolgozzuk össze, amíg durva, lisztszerű állaga nem lesz. Adjuk hozzá a mézet is, és járassuk a gépet addig, amíg a massza teljesen össze nem áll. Az egészet nyomkodjuk egy kisméretű tepsibe, és tegyük a hűtőbe.
A citromos réteghez turmixoljuk össze a kókuszzsírt, a mézet, citromlét, a kókuszreszeléket, a banánt és a citrom lereszelt héját. Simítsuk az egészet a megdermedt alapra.
Forraljuk össze az áfonyát 2 ek vízzel, a citromlével, és 1-2 percig hagyjuk forrni. Botmixerrel pürésítsük a méz és a vaníliakivonatot is hozzáadva. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Kanalazzuk a citromos rétegre, és kés segítségével húzzunk bele márványos mintázatot. Alufóliával letakarva fagyasszuk egy éjszakán át.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre