Elkészítés: Az áfonyát megmossuk (ha fagyott, hagyjuk kiengedni), szűrőben alaposan lecsepegtetjük.
Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A vajat habosra keverjük a cukorral. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A kétféle lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot elvegyítjük, és a likőrrel együtt a masszába dolgozzuk. A massza felét a formába simítjuk, és rászórjuk az áfonya harmadát. Rásimítjuk a maradék tésztát, és megszórjuk a maradék áfonyával, valamint a kókuszreszelék felével. A sütőben kb. 1 órát sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A maradék kókuszreszeléket serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd tányérra borítjuk. A tortát tálcára emeljük, oldalát megkenjük a mézzel, és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a szeleteket kijelölve habrózsákat nyomunk belőle a torta tetejére. A habrózsákat citromfűlevelekkel díszítjük. A maradék tejszínt külön kínáljuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre